Over ons

Dirigent Robert van der Vinne
Foto: Albert-Jan Martijn (maart 2019)

“Samen fijn muziek maken en het beste uit jezelf halen op een ontspannen manier!”

Het Oudemuziekkoor Bosch en Duin is opgericht door dirigent Robert van der Vinne en Nelleke Posthumus Meyjes op 1 oktober 2015 in Bosch en Duin.
Het zingen van a capella koorstukken van de 13de tot en met de 19de eeuw staat centraal. Maar het is vooral het samen fijn muziek maken en het beste uit jezelf halen op een ontspannen manier wat dirigent en koor verbindt.

Repetities
Woensdag van 17.00 tot 19.00 uur repeteert het koor in de Toermalijn van Christophorus in Bosch en Duin. De uitvoeringen vinden meestal ook in dit prachtige gebouw in antroposofische bouwstijl met goede akoestiek plaats.
Extra aandacht voor stemgebruik vormt een vast onderdeel van de repetities. Daarnaast organiseert het koor jaarlijks een repetitie- en/of stemvormingsdag.

Uitvoeringen
Jaarlijks geeft het Oudemuziekkoor Bosch en Duin een of twee concerten of zingt het mee in een kerkviering.
Dirigent Robert van der Vinne is een meester in het samenstellen van een vernieuwend en gevarieerd concertprogramma, waarbij (semi)professionele vocalisten en instrumentalisten vaak zij aan zij optreden met koorleden die zelf ook een instrument bespelen.
De nazit, verzorgd door koorleden, familie en vrienden, is een vast en gewaardeerd onderdeel van elk concert.

Dirigent Robert van der Vinne
Robert van der Vinne (1968) is werkzaam als ensemblezanger, dirigent en zangleraar. Hij studeerde solozang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij Barend Schuurman.
Vanaf 1995 behoort hij tot de vaste bezetting van het Collegium Vocale Gent en La Chapelle Royale uit Parijs beide onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij zingt bij het Capella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss en heeft onder meer gezongen bij de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos van Veldhoven.
In 2006 richtte hij het Goethe Trio voor ‘vertelconcerten’ op waarbij een literair verhaal begeleid wordt met liederen die bij de sfeer en inhoud van het verhaal passen. Tom Jansen is de verteller en Robert wordt op piano begeleid door Jeroen Serphati.
Sinds 2015 heeft Robert het dirigeren weer opgepakt. Hij is vaste dirigent van het Oudemuziekkoor Bosch en Duin en dirigeert daarnaast Kamerkoor Victoria uit Weesp, Kamerkoor Vocoza uit Amsterdam en Zangvereniging Cantarella uit Delft.

Repertoire
Interviews met dirigent en koorleden