Agenda

Ma. 20 juni 2022: Try-out (miniconcert) Jubileumconcert in Figi, Zeist

Vr. 1 juli 2022: (gratis) Generale repetitie in de OLV-kerk, Bilthoven

Zo. 3 juli 2022: Jubileumconcert in de Toermalijn, Bosch en Duin

Purcell, Buxtehude, Bach e.a.

Uitvoerenden

Oudemuziekkoor Bosch en Duin
o.l.v. dirigent Robert van der Vinne in samenwerking met:
Lieke Coenraad – mezzosopraan
Wouter van der Laan – piano (alleen op ma. 20-06)
Barokensemble (alleen op vr. 01-07 & zo. 03-07) met Mimi Mitchell – barokviool, Alexandra Wilson – barokviool, Roald van Os – barokalt, Eleanor de Groot – barokalt en Julia Zoet – barokcello
Henk Gierveld – orgel (alleen op zo. 03-07)

Het Oudemuziekkoor Bosch en Duin bevindt zich in goed gezelschap van de vele koren en orkesten die ook hun jubileum door de coronamaatregelen moesten uitstellen. Maar deze zomer haalt het Oudemuziekkoor zijn 5-jarig jubileum uit 2020 alsnog in met twee concerten. Te beginnen op maandagavond 20 juni a.s. in Figi, Zeist met een miniconcert als try-out en opmaat voor het jubileumconcert op zondagavond 3 juli a.s. in de Toermalijn in Bosch en Duin.

De openbare generale repetitie vindt plaats op vrijdagavond 1 juli a.s. om 20.30 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk in Bilthoven (gratis en geen reserveringen nodig).

Op het programma staan oude en nieuwe stukken uit het inmiddels rijke repertoire van het koor vanaf zijn oprichting in 2015 tot nu toe.

Dido and Aeneas

Henry Purcells kameropera Dido and Aeneas is door dirigent Robert van der Vinne en verhalenverteller/schrijfster Imke Abbas herschreven tot een ingekorte maar niet minder hartstochtelijke versie van de liefde tussen Dido, koningin van Carthago en Aeneas, een uit Troje gevluchte prins.
In retrospectief vanaf Dido’s sterfscène met de aria ‘When I am laid in earth’ – misschien wel de allermooiste aria ooit geschreven – neemt mezzosopraan Lieke Coenraad u mee in haar gevoelig gezongen en gesproken vertelling.

Cantates

Het koor brengt o.a. de cantate Nimm von uns, Herr, du treuer Gott (BuxWv 78) van Buxtehude en Bleib bei uns, denn es will Abend werden (BWV 6) van Bach ten gehore. In de concertante-uitvoering hoort u hoe beide grootmeesters het belang van het woord in deze vrome teksten vocaal laten benadrukken en instrumentaal verduidelijken.

Andere werken van o.a. Purcell, Bach en Morley staan eveneens op het programma.

Informatie
OmschrijvingMiniconcert / Try-outJubileumconcert
Datummaandag 20 juni 2022 zondag 3 juli 2022
Tijd20.00 uur19.30 uur
LocatieHotel Theater Figi, Willem Pijperzaal,
Het Rond 5, 3701 HS Zeist
Christophorus/Amerpoort, Toermalijn
Duinweg 35, 3735 LC Bosch en Duin
ParkerenOverdekte parkeergarageWeinig parkeerplaatsen op het terrein
EntreeGoede bereikbaarheid voor mindervalidenGoede bereikbaarheid voor mindervaliden
Prijs
€ 7,50


€ 15,00
(incl. programmaboekje en drankje)
Reserverenhttps://www.ntk.nl/figi/voorstelling/jubileumconcert-oudemuziekkoor-boschenduinhttps://www.ticketkantoor.nl/shop/oudemuziekkoor