Agenda

Pièces de Passage

Zo. 21 april 2024: Voorjaarsconcert Pièces de Passage

Uitvoerenden

Oudemuziekkoor Bosch en Duin o.l.v. Robert van der Vinne m.m.v. mezzosopraan Lieke Coenraad en barokensemble Camerata de Lely  

Samen met mezzosopraan Lieke Coenraad en het barokensemble Camerata de Lely geeft het Oudemuziekkoor Bosch en Duin onder leiding van Robert van der Vinne een concert op zondagmiddag 21 april 2024 in de Toermalijn in Bosch en Duin.

In dit voorjaarsconcert Pièces de Passage nemen vocalisten en instrumentalisten u mee op reis langs Duitse, Franse, Italiaanse en Engelse Oude Muziekwegen. De muziekstukken zijn uit de 15e tot de 17e eeuw en beschrijven fases in iemands c.q. ieders leven. Vaak zijn de stukken gebaseerd op gedichten en gaan ze over de liefde en de dood, maar ook over vreugde en vriendschap. Kortom, over pièces de passage, stukken van onderweg-zijn, ofwel over het leven zelf.

Programma (onder voorbehoud)

Johann Hermann Schein (1586-1630) – Wie lieblich sind deine Wohnungen
Cypriano de Rore (1515-1565) – Datemi pace
John Bennet (ca. 1575-1614) – Weep, O mine eyes
Josquin des Prez (ca. 1440-1521) – Mille Regrets
Jacob Arcadelt (ca. 1505-1568) – Il bianco e dolce cigno
Heinrich Isaac (ca. 1450-1517) – Innsbruck, ich muß dich lassen
Claude de Sermisy (1490-1562) – Tant que vivrai
Heinrich Schütz (1585-1672) – Die mit Tränen säen werden mit Freuden ernten / So fahr ich hin zu Jesu Christ
Claudio Monteverdi (1567-1643) – Lamento della Ninfa

Lieke Coenraad

Het Oudemuziekkoor Bosch en Duin is verheugd weer te gaan zingen met zijn ‘eigen’ leading lady mezzosopraan Lieke Coenraad. Al vanaf de eerste uitvoering van het Oudemuziekkoor in 2016 trad Lieke bijna jaarlijks op als solist, zoals in Pergolesi’s Stabat Mater, Purcells Dido and Aeneas en Rossini’s Petite Messe Solennelle.  
Lieke speelde eerst viool voordat zij met zang begon. Naast haar werk in de rechtspraak en aan de universiteit zingt zij in Kamerkoor Victoria uit Weesp en heeft zij zangles van Robert van der Vinne.

Wederom is het Robert van der Vinne gelukt een barokensemble uit te nodigen dat dezelfde passie voor Oude Muziek heeft als het Oudemuziekkoor.
Camerata de Lely is een barokensemble van de Kubus uit Lelystad. Het ensemble bestaat uit een enthousiaste groep van circa tien amateurmusici die met veel verve muziek uit de 16e tot en met de 18e eeuw uitvoeren. Zij spelen o.a. verschillende blokfluiten, van sopranino tot grootbas, viool en cello. Camerata de Lely staat onder leiding van blokfluitiste en dirigente Jacqueline Dubach. Jacqueline schrijft vaak de arrangementen voor het ensemble.

Informatie
OmschrijvingIn ‘Pièces de Passage’ brengen het Oudemuziekkoor Bosch en Duin, mezzosopraan Lieke Coenraad en barokensemble Camerata de Lely met dirigent Robert van der Vinne stukken van o.a. Schein, Schütz, De Rore, Arcadelt en Monteverdi ten gehore.
Datumzondag 21 april 2024
Tijd15.00 uur
LocatieChristophorus Amerpoort, Toermalijn, Duinweg 35, Bosch en Duin
ParkerenBeperkt aantal parkeerplaatsen op het terrein.
Vrij parkeren in de straten vóór de Toermalijn.
EntreeGoed bereikbaar voor personen met een handicap.
Prijs€ 15,00; € 10,00 jongeren t/m 16 jaar
(incl. programmaboekje en na afloop een drankje)
ReserverenBij voorkeur online via https://www.ticketkantoor.nl/shop/Passage
of pinnen bij ingang Toermalijn (deuren open vanaf 14.30 uur).