Zomeravondconcert – Za. 4 juni 2016

Première Oudemuziekkoor Bosch en Duin

Het piepjonge Oudemuziekkoor o.l.v. Robert van der Vinne geeft zaterdagavond 4 juni 2016 een concert in de Toermalijnzaal in Bosch en Duin. Op het programma staan werken van onder andere Cornysh, Purcell, Buxtehude en Bach.

Medewerkenden aan dit concert
Meneka Senn (sopraan), Lieke Coenraad (alt), Nelleke Posthumus Meyjes (mezzosopraan), Solke Munneke (Tenor), Eric Moll van Charante (bariton), Margreet Bongers (fagot), Simonka de Jong (viool), Timo Moll van Charante (viool), Noah Moll van Charante (cello), Judith Oost (cello & continuo) en Jan Paul de Leeuw (orgel).

Toelichting dirigent
Hartelijk welkom op het eerste concert van het Oudemuziekkoor Bosch en Duin. Exact een jaar geleden ontstond het plan voor het oprichten van een koor in de regio Zeist. Als zanger bij o.a. het Collegium Vocale Gent heb ik de afgelopen 25 jaar veel ervaring opgedaan in de Oude Muziek, dus de keuze voor dat repertoire lag voor de hand. Al snel bleek dit in een behoefte te voorzien en konden we in oktober van start gaan met een volwaardig koor. Het afgelopen half jaar hebben we hard gewerkt maar vooral ook veel plezier gehad met het voorbereiden van dit concert.
Het muzikale hoogtepunt van de avond is voor mij de cantate 150 van J.S. Bach. Dit is de oudst bewaard gebleven cantate van Bach. De jonge Bach werpt hiermee zijn immense schaduw al vooruit. Op dit concert zullen we een bescheiden poging doen om deze reus en andere topcomponisten voor het voetlicht te brengen.

Overige informatie
Toegangsprijs: € 10,00, kinderen € 7,50
Reserveringen: oudemuziekkoorboschenduin@gmail.com