Pièces de Passage – Zo. 21 april 2024 in Toermalijn, Bosch en Duin

Oudemuziekkoor Bosch en Duin o.l.v. Robert van der Vinne m.m.v. mezzosopraan Lieke Coenraad en barokensemble Camerata de Lely o.l.v. Jacqueline Dubach. Henk Gierveld (orgel) en Marjanne Tamminga (cello) begeleiden solist en koor.

Samen met mezzosopraan Lieke Coenraad en het barokensemble Camerata de Lely geeft het Oudemuziekkoor Bosch en Duin onder leiding van Robert van der Vinne een concert op zondagmiddag 21 april 2024 in de Toermalijn in Bosch en Duin.

In dit voorjaarsconcert Pièces de Passage nemen vocalisten en instrumentalisten u mee op reis langs Duitse, Franse, Italiaanse en Engelse Oude Muziekwegen. De muziekstukken zijn uit de 15e tot en met de 17e eeuw en beschrijven fases in iemands c.q. ieders leven. De stukken gaan over de liefde en de dood, maar ook over vreugde en vriendschap. Kortom, over pièces de passage, stukken van onderweg-zijn, ofwel over het leven zelf.

Claude de Sermisy (1490-1562) – Tant que vivrai
Henry Purcell (1659-1695) – One charing night
Jacob Arcadelt (ca. 1505-1568) – Il bianco e dolce cigno
Heinrich Isaac (ca. 1450-1517) – Innsbruck, ich muß dich lassen
Johann Hermann Schein (1586-1630) – Wie lieblich sind deine Wohnungen
Anthony Holborne (ca. 1545-1602) – The tears of muses
Heinrich Schütz (1585-1672) – Die mit Tränen säen werden mit Freuden ernten
Anthony Holborne (ca. 1545-1602) – The image of melancholy
Heinrich Schütz (1585-1672) – So fahr ich hin zu Jesu Christ
Henry Purcell (1659-1695) – Strike the viol
Antonio Vivaldi (1678-1741) – Vieni ò mio diletto
Claudio Monteverdi (1567-1643) – Lamento della Ninfa
Anoniem – Pavane
Josquin des Prez (ca. 1440-1521) – Mille Regrets
Cypriano de Rore (1515-1565) – Datemi pace
John Bennet (ca. 1575-1614) – Weep, O mine eyes
Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Sonatine (Ida Gerhardt – Het doodsbericht)

Het Oudemuziekkoor Bosch en Duin is verheugd weer te gaan zingen met zijn ‘eigen’ leading lady mezzosopraan Lieke Coenraad. Al vanaf de eerste uitvoering van het Oudemuziekkoor in 2016 trad Lieke bijna jaarlijks op als solist, zoals in Pergolesi’s Stabat Mater, Purcells Dido and Aeneas en Rossini’s Petite Messe Solennelle.  
Lieke speelde eerst viool voordat zij met zang begon. Naast haar werk in de rechtspraak en aan de universiteit zingt zij in Kamerkoor Victoria uit Weesp en heeft zij zangles van Robert van der Vinne.

Wederom is het Robert van der Vinne gelukt een barokensemble uit te nodigen dat dezelfde passie voor Oude Muziek heeft als het Oudemuziekkoor.
Camerata de Lely is een barokensemble van de Kubus uit Lelystad. Het ensemble bestaat uit een enthousiaste groep van circa tien amateurmusici die met veel verve muziek uit de 16e tot en met de 18e eeuw uitvoeren. Zij spelen o.a. verschillende blokfluiten, van sopranino tot grootbas, viool en cello. Camerata de Lely staat onder leiding van blokfluitiste en dirigente Jacqueline Dubach. Jacqueline schrijft vaak de arrangementen voor het ensemble.

Informatie
OmschrijvingIn ‘Pièces de Passage’ brengen het Oudemuziekkoor Bosch en Duin, mezzosopraan Lieke Coenraad en barokensemble Camerata de Lely o.l.v. Jacqueline Dubach met dirigent Robert van der Vinne stukken van o.a. Schein, Schütz, De Rore, Arcadelt en Monteverdi ten gehore.
Datumzondag 21 april 2024
Tijd15.00 uur
LocatieChristophorus Amerpoort, Toermalijn, Duinweg 35, Bosch en Duin
ParkerenBeperkt aantal parkeerplaatsen op het terrein.
Vrij parkeren in de straten vóór de Toermalijn.
EntreeGoed bereikbaar voor personen met een handicap.
Prijs€ 15,00; € 10,00 jongeren t/m 16 jaar
(incl. programmaboekje en na afloop een drankje)
ReserverenBij voorkeur online via https://www.ticketkantoor.nl/shop/Passage
of pinnen bij ingang Toermalijn (deuren open vanaf 14.30 uur).