Markus-Passion – Zo. 31 maart 2019

Op zondag 31 maart 2019 in Bosch en Duin (en vrijdag 29 maart in Weesp) zingen vijf solisten en twee koren o.l.v. Robert van der Vinne een Markus-Passion pasticcio van de Marcuspassies van A. Beber, G. Homilius, R. Keiser en J.S. Bach.

Het Oudemuziekkoor Bosch en Duin en het Kamerkoor Victoria brengen een passieprogramma ten gehore over het lijdensverhaal van Jezus Christus volgens Marcus. Verschillende composities zijn als pasticcio samengesmeed en bewerkt tot één nieuwe compositie.

Basis vormt de expressieve dubbelkorige Markus-Passion (1610) van Ambrosius Beber. Er zijn serene aria’s van Gottfried Homilius en Reinhard Keiser. De recitatieven, tevens van de hand van Keiser, gebruikte Johann Sebastian Bach ook al eens voor zijn Markus-Passion Pasticcio (1731). Natuurlijk ontbreken ook de mooiste koralen uit Bachs eigen bekende passionen niet.

Uitvoerenden

Solisten
Joppe van Hulzen evangelist/tenor,
Jacobien Rozemond sopraan en viool
Lieke Coenraad mezzosopraan
Wessel van der Ham altus
Emil Kelling bariton

Kamerkoor Victoria
Samen zingen in een fijne sfeer in een kamerkoor dat een hoog niveau nastreeft. Met dat doel is Kamerkoor Victoria in februari 2018 van start gegaan. In korte tijd werden zangers gevonden die deze wens, en de liefde voor muziek, delen. Met deze enthousiastelingen wordt wekelijks gerepeteerd in Weesp onder leiding van dirigent Robert van der Vinne. Het koor zingt een gevarieerd repertoire waarin ruimte is voor eeuwenoude en gloednieuwe muziek, a capella of begeleid.
https://www.facebook.com/Kamerkoor-Victoria-179089529462772/

Oudemuziekkoor Bosch en Duin
Het Oudemuziekkoor Bosch en Duin is medeopgericht door dirigent Robert van der Vinne op 1 oktober 2015 in Bosch en Duin. Naast dirigent is Robert zanger o.a. bij het Collegium Vocale Gent en Cappella Amsterdam. Onder zijn leiding zingt het koor voornamelijk a capella koorstukken van de 14de tot en met de 19de eeuw en geeft het twee uitvoeringen per jaar. Samen fijn muziek maken en het beste uit jezelf halen op een ontspannen manier is dat wat voor dirigent en koor centraal staat en hen verbindt.
https://www.facebook.com/Oudemuziekkoor.Bosch.en.Duin/

Instrumentalisten
Minneke Coenraad viool
Mieke van Loon cello 
Dick van Dijk orgel

Overige informatie

Locatie: Christophorus, Toermalijnzaal, Duinweg 35, Bosch en Duin
Toegankelijkheid: rolstoelvriendelijk
Prijzen: € 13,50 aan de kassa; € 12,50 in de voorverkoop à (incl. programmaboekje en na afloop een drankje)
Reserveringen 31/03: sylvia van houts apestaartje gmail com
Info: www.facebook.com/Oudemuziekkoor.Bosch.en.Duin.